Dagen efter

Känns mycket bättre idag. Ny energi och rolig dag på jobbet. Men fan vad surt rent ut sagt!

Det som svider förutom blåmärken på magen är ju ekonomin. Betalade 6000 kr till läkaren bara för att han skulle skriva ut (fel!?) mediciner (som sedan kostade 2100 kr). Nu ska han ha ytterliga 3000 kr för att skriva ut nästa omgångs sprutor, halva priset. . . Jag bugar och bockar. . .

För att inte tala om allt annat. . . Men i slutändan är det ju förhoppningsvis värt allt, och lite till. . .

Första inlägget

Så startar jag en blogg. Mest som ventil, och för att minnas.
 
Resan mot ett barn började tidigt våren 2012. Sju inseminationer har genomförts, med ett missfall som resultat, resten minus.
 
Danmark har varit vår destination då vi använt oss av donerade spermier.
 
I början av detta året hoppade vi på IVF-tåget. Lättare sagt än gjort skulle det visa sig då få läkare ville hjälpa oss med de blodprover och ultraljud som behövs. Tillslut fick vi napp och för knappt en vecka sedan började jag, på cd 3, spruta med menopur 150ie.
 
Idag, på sprutdag 6, var det dags för första ultraljudet. Förväntansfull satte jag mig i bilen och körde 13 mil till den hjälpsamme läkaren. Väl i stolen blev han förvirrad. Det såg inte alls bra ut.
På vänster äggstock satt en cysta på 31mm och på den högra fanns inga äggblåsor att tala om. Att cystan kunde gjort så att äggblåsorna inte fick plats att växa kunde med andra ord inte förklara den högra äggstockens brist på aktivitet.
Behandlingen avbröts. Frågorna kvarstår. 
För cirka två veckor sedan var jag hos en annan gynekolog för att kolla så allt såg bra ut. Han kunde inte se något konstigt, inga cystor. När uppstod den? Vad händer nu?
 
Åkte tillbaka, grät i bilen och försökte bita ihop när jag kom till kontoret. Det gick inte. Tack o lov har jag världens bästa chef som förstår det mesta.
 
Nu invänta mens och försöka njuta av allt som inte har med behandlingar att göra.IV

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.


RSS 2.0